Wasabi není pro sraby

Kdo by neznal wasabi! Zelenou pastu ze strouhaného japonského křenu, která je spolu s nakládaným zázvorem neodmyslitelnou součástí sushi. Štiplavá chuť wasabi dodá na pikantnosti jak asijským pokrmům, tak pečenému vepřovému masu. V české kuchyni můžeme  zelenou pastou nahradit selský křen, nebo jí okořenit sladká jídla či dezerty.

Valentýnská wasabi bonboniéra 

A protože se blíží svátek sv. Valentýna a křen wasabi mimo jiné patří mezi osvědčená afrodiziaka, přinášíme tip na speciální bonboniéru. Jako základ použijeme náš recept na Raffaello podle chobotnice, kam propašujeme právě wasabi.

Jak? Zcela jednoduše: Než zabalíme mandle do kokosového kabátku, bohatě je ze všech stran natřeme wasabi pastou. Valentýnské překvapení je zaručeno! Akorát buďte pak opatrní při následných milostných hrátkách. Co pálí příjemně na jazyku, nemusí být příjemné na jiných částech těla 🙂

Přijde vám to drsné? Pokud váš miláček pikantním chutím právě neholduje (a vy nechcete, aby letošní Valentýn byl vaším posledním společným), nabízí se soft varianta, která spočívá v nahrazení nemilosrdné mandle wasabi burákem.  Wasabi buráky koupíte například v Lidlu nebo v prodejnách ESO market.

Tak ať se vám valentýnské oslavy vydaří!